AC Šajković

Servis vozila

Sve usluge auto servisa

Auto-mehanika je veoma važna delatnost u održavanju vozila, a redovno održavanje vozila sigurno je jedan od najbitnijih uslova za ispravnost vozila. U AC Šajković moguće je obaviti sledeće auto-mehaničarske usluge:
  • zamena ulja, zamena filtera, mali servis, veliki servis
  • provera kočionog sistema, zamena diskova, zamena pločica
  • provera upravljačkog sistema, zamena kugle, zamena spone, zamena amortizera
  • proveru tečnosti u motoru, kočionom sistemu, transmisionom sistemu
  • čišćenje dizni, klapne, AGR ventila, zamena seta kvačila itd
Auto dijagnostika je kompjutersko uočavanje kvara na automobilu. Ovo je najprecizniji način određivanja stanja automobila zahvaljujući tome što gotovo svako vozilo danas poseduje određeni vid elektronskog sistema koji za očitavanje kvarova zahteva kompjuterske provere. Koja god vrsta kvara da se pojavi, elektronski sistem će informaciju o kvaru zapamtiti kao grešku koja će moći da bude identifikovana čim se uređaj za autodijagnostiku poveže sa vozilom. Servis Šajković poseduje kvalitetne autodijagnostičke uređaje i vešte auto dijagnostičare koji će pronaći i ukloniti svaki kvar na vašem automobilu.
U današnje vreme svi proizvođači vozila u automobile najnovije generacije ugrađuju elektronske sisteme za ubrizgavanje i paljenje motora. Takođe, ugrađuju se elektronski sistemi za kontrolu kočenja (ABS), vazdušni jastuci, pumpe za upravljački sistem i sve što je povezano sa računarima. Auto Centar Šajković u svom asortimanu poseduje savremene univerzalne dijagnostičke uređaje uz pomoć kojih se jednostavno i efikasno mogu locirati i otkloniti sve nepravilnosti u složenim kompjuterskim sistemima i elektroinstalacijama na vozilu. Takođe, u okviru usluga auto-elektrike, moguće je uraditi kompletan remont alternatora sa ugradnjom novih, originalnih delova.
Auto klime su sastavni deo opreme na novim tipovima automobila. Svaki klima uređaj je potrebno održavati i time znatno produžiti radni vek. Naš servis vrši održavanje i punjenje auto-klima profesionalnim mašinama najnovije generacije. Redovnim održavanjem auto klime omogućava se ispravan rad, što podrazumeva pre svega čist i svež vazduh u kabini, otklanjanje neprijatnih mirisa, nikotina i bakterija. Preporučuje se kontrola uređaja jednom godišnje.