Tehnički pregled i registracija motocikala

Tehnički pregled Šajković pored registracije i tehničkog preglda vozila pruža uslugu i registracija za motocikle. U poslednje vreme sve češće su promene zakona koje se tiču pravila i registracije motocikala. Postoji dosta nejasnoća kada je registracija za motocikle u pitanju: od cene, mogućnosti za periodično registrovanje, itd.

Da biste uradili registraciju za motocikle morate obratiti pažnju na neka nova pravila. Od aprila 2019. godine prestala je da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi mopedi imaju standardnu registraciju koja se obnavlja svake godine.

Kada se registruje, moped će dobiti žute tablice i vlasnik će imati obavezu da svake godine registruje moped za koji je potrebno dostaviti potvrdu proizvođača da vozilo ne razvija veću maksimalnu brzinu od 45 km/h.

Što se tiče periodične registracije za motocikala, ona postoji, ali taksa za registraciju ostaje ista bez obzira da li registrujete motocikl na godinu dana ili kraće tako da nije isplativa. U tom slučaju jeftinija je samo polisa osiguranja čiji iznos se umanjuje pri registraciji za motocikl na kraći vremenski period.

Registracija za motocikle kao i za ostala vozila kreće od obaveznog tehničkog pregleda.

Po novim pravilima u vezi sa tehničkim pregledom svi motocikli na tehnički pregled moraju doći u stanju u kakvom su izašli iz fabrike. Da bi uradili registraciju za motocikle nikakve prepravke ili odstupanja od fabričkih nisu dozvoljena. Ukoliko imate kofere na motociklu, dodatni vizir ili dodatne farove, morate ih skinuti jer se to vodi kao dodatna oprema. Nosači kofera i vizira mogu ostati na motociklu ali samo ako postoje odgovarajući atesti za njih.

Takođe, svetla, sedišta, upravljač i drugi delovi moraju biti po fabričkim specifikacijama kako bi uradili registraciju za motocikle. Da bi prošli tehnički pregled i registrovali motocikl morate imati i osvetljenje registarskih tablica.

Registracija za motocikle je drugačija i kod vlasnika Tomos motocikala i drugih koji su do sad potpadali u kategoriju mopeda ili bicikala sa motorom. Po novoj kategorizaciji neki modeli Tomos i drugi motocikli, to jest oni mopedi koji prelaze 45 km/h moći će da se voze samo sa položenom A1 kategorijom!

ZAKAŽI TEHNIČKI ONLINE
U AC Šajković možete online zakazati tehnički i registraciju vozila. BIRAJ DATUM I VREME ili pozovite 063 1557 001

AC ŠAJKOVIĆ

Na tržištu Srbije smo od 2006. godine. Kao rezultat dobre poslovne politike i zadovoljnih klijenata koji imaju potrebu da dobiju sve na jednom mestu, firma AC Šajković je pored osnovne delatnosti koju obuhvata servis vozila proširila svoje kapacitete i na usluge kao što su registracija vozila, tehnički pregled, osiguranje vozila i vulkanizerske usluge.

Radno vreme naše poslovnice:

Ponedeljak - Petak 08:00 - 20:00

Subota 08:00 - 16:00

Nedelja NERADAN DAN

KONTAKT

Telefoni:

e-mail: